Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 8 november 2010

Motie verkiezingsborden

DRACHTEN, 9 november 2010 – D66 vindt het belangrijk dat de politiek overal in de gemeente contact kan hebben met de kiezer. Niet alleen via de digitale media moeten burgers contact kunnen hebben de kiezers ook in Drachten en in de dorpen moet zichtbaar zijn dat de politiek leeft.
 
Daarom heeft D66 een motie ingedient om tijdens de verkiezingscampagnes meer verkiezingsborden in de gemeente te hebben. Tot nu toe staan er vier verkiezingsborden in de gemeente. Deze staan allemaal in Drachten (Zuiderhogeweg, Lawei, M.L. Kingsingel en bij de Jumbo).
 
In de dorpen konden partijen niet hun verkiezingsposters kwijt. Wij vinden dat in elk dorp groter dan 900 inwoners een plakplaats moet zijn voor de verkiezingsstrijd. De eerstvolgende verkiezingen waarbij dit zou kunnen, zijn die van de Provinciale Staten op 2 maart 2011.
 
Zie hier de tekst van de motie.