Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 18 april 2014

Coalitie met D66 op hoofdlijnen akkoord

Persbericht van de formateur:

 

Drachten, 18 april 2014

 

PvdA, ChristenUnie, SP en D66 zijn er uit

Vanochtend zijn de vier deelnemende partijen aan de coalitievorming in Smallingerland het eens geworden over de nieuwe coalitie met de partijen PvdA, ChristenUnie, SP en D66. De partijen zijn het eens over de hoofdlijnen van het programma en over de richting van de bezuinigingsopgave voor de komende jaren.De komende week wordt gewerkt aan de uitwerking van het collegeprogramma en de portefeuilleverdeling.

De wethouderskandidaten voor het nieuwe college zijn: Nieske Ketelaar (PvdA), Marja Krans (ChristenUnie), Jos van der Horst (SP) en Ron van der Leck (D66).

 

…………………..
Noot voor de redactie:
Partijen doen nu nog geen mededelingen over de inhoud van het collegeprogramma. Dat is aan de orde bij de presentatie van het nieuwe college en het programma. We verwachten dat in de week van 28 april te doen. Formateur Nieske Ketelaar