Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 17 mei 2014

Dutch Tegnology Week in Drachten

Op zaterdag 24 mei tussen 11 en 17 uur  zal het Innovatie Cluster Drachten zichzelf presenteren en geven deze High Tech bedrijven een “kijkje in de keuken”. Een spannende en speelse dag vol leuke ontdekkingen en wonderen der techniek. Er is voor jong en oud, voor liefhebbers en professionals van alles te zien. Het Innovatie Cluster Drachten zet zich op de kaart: zaterdag 24 mei 2014 van 11.00 tot 17.00 uur. D66 Smallingerland ondersteunt dit initiatief van harte en zet zich in voor meer werkgelegenheid in Smallingerland als gevolg van de Innovatieve bedrijven en de spinn off daarvan op toeleveranciers. 

Op drie locaties geven Drachtster toptechnologie bedrijven op zaterdag 24 mei een kijkje  ‘in de keuken’ van hun organisatie. Een open dag vol verrassende ontdekkingen voor iedereen. Wil je zien hoe een Senseo werkt? Hoe een stofzuiger de wand beklimt? Hoe je marshmallows kunt testen? Een echte Solarboot van dichtbij bekijken en zien hoe 3D printen werkt? Dan moet je zeker langskomen. Er worden rondleidingen gegeven bij Whisper Power, Delta Instruments en Variass Medical Systems. Het centrale thema voor 2014: Dutch Technology Week of Wonders! Tijdens de Hightech Ontdekkingsroute Drachten maken bezoekers op het bedrijventerrein A7Noord kennis met alle 9 deelnemende bedrijven van het Innovatie Cluster Drachten.

De hotspots-route start bij Whisper Power aan de Kelvinlaan 82 in Drachten. Dankzij de support van VDL is er ook een pendelbus vanaf het centrum beschikbaar die u afzet bij het startpunt. De pendelbus bij het centrum rijdt vanaf het winkelcentrum ter hoogte van de kruising Kaden-Torenstraat tegenover de Grote Kerk. De High Tech Ontdekkingsroute is onderdeel van de landelijke Dutch Technology Week. Dit jaar wordt de derde Dutch Technology Week georganiseerd in Brainport regio Eindhoven, regio Twente en Delft en voor de eerste keer in de regio Drachten. Een week vol met evenementen, presentaties en een ontdekkingsroute in onze innovatieve en toptechnologische regio. Tijdens deze week ziet, voelt en ervaart het publiek wat de topprestaties op technologisch gebied van onze regio zijn.

De negen bedrijven van het Innocatie Cluster Drachten zijn:

  • Neopost Technologies,
  • BD Kiestra,
  • Variass Medical systems,
  • Irmato,
  • Norma-IMS,
  • SMST,
  • Whisper Power,
  • Delta Instruments en
  • Philips CL Drachten.

De ontdekkingsroute begint bij de hotspot van Whisper Power aan de Kelvinlaan 82 in Drachten .