Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 2 november 2017

Ondernemers aan het roer

D66 vindt dat het aan de ondernemers zelf is om te bepalen wanneer ze open en dicht zijn. Een uitvloeisel daarvan kan een koopzondag zijn.

In de coalitiebesprekingen van 2014 werd snel duidelijk dat de CU en de SP tegenstanders waren van een koopzondag om respectievelijk godsdienstige redenen en ter bescherming van de werknemers.

Omdat D66 Smallingerland wel met hen wilden samenwerken om redenen van – met name – de overeenkomsten binnen de ambities in het sociale domein, hebben wij erin toegestemd om in de coalitieperiode geen koopzondag toe te staan. Daarnaast hebben we het lokale referendum binnen gehaald als middel om inwoners meer te betrekken bij de politiek. Iets waar zij ook moeite mee hadden.

Zodra de verkiezingen voorbij zijn hebben wij weer de handen vrij en gaan we pleiten voor de vrije keus van ondernemers om zelf te bepalen wanneer ze open of dicht zijn. Dus over een paar maanden komt die koopzondag er wat D66 Smallingerland betreft alsnog, voor een Bruisend Drachten ook op zondag.