Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 7 februari 2018

Sportief Smallingerland!

Naast goed onderwijs zijn sport en cultuur erg belangrijk voor de vorming van onze jongeren. Toch zien wij het percentage van jongeren die sporten dalen de afgelopen jaren. Ook de voorzieningen en activiteiten die zich binnen onze gemeente richten op jongeren zijn onder de maat. Daar gaan wij verandering in aanbrengen.
Als wij de meest recente gegevens (wijkatlas, 2016) bekijken zien we dat bewoners de activiteiten en voorzieningen voor jongeren in Smallingerland beoordelen met 5,7. Daarnaast zien wij het aantal jongeren dat aan sport doet ook teruglopen (Bewoners enquĂȘte, 2013). Een groot deel van hen geeft aan dat het te duur is voor hen. Wij zien hier kansen. Zo zijn wij in gesprek met een enthousiaste groep bewoners van Smallingerland.
Zij zoeken ondersteuning bij de uitbreiding van het skatepark waarin zij actief zijn. Wij hebben namelijk een fantastisch skatepark maar het richt zich op de gevorderde skater. Hierdoor is de drempel voor een beginner om langs te komen hoog, het kan bovendien gevaarlijk zijn voor beginners om in het huidige park te skaten. Daarom willen wij deze groep skaters ondersteunen en hun wens voor skate-obstakels voor beginners helpen realiseren. Zo stimuleren wij niet alleen jongeren om deel te nemen aan een sport, wij verbeteren onze bestaande voorzieningen in samenwerking met de betrokken bewoners van Smallingerland.