Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 6 november 2018

D66 op de bres voor LHBTI’ers

Jongeren die uitgescholden worden, zich anders moeten gedragen uit angst voor reacties en zelfs jongeren die in elkaar geslagen worden. Allemaal om wie ze zijn. Wat hier in Smallingerland gebeurt is onacceptabel. Het is absurd!

Daarom moeten de gemeenteraad actie ondernemen. We moeten ons niet alleen uitspreken tegen discriminatie, maar we moeten er ook wat tegen doen. En ja, specifieke doelgroepen hebben specifieke aandacht nodig. Maar ook in het algemeen moeten wij opkomen tegen discriminatie. Daarom wil D66 dat het college onderzoek doet naar welke discriminatie hier plaats vindt, zoals de Jeugdraad dat aan de gemeenteraad vroeg. Maar ook willen wij dat het college onderzoekt hoe andere gemeenten met discriminatie omgaan. Discriminatie in het algemeen, maar ook specifiek jegens deze doelgroep. Zo laten wij zien dat discriminatie hier niet thuis hoort! Het college is het met ons eens en gaat onze motie uitvoeren. Nu hopen dat ze snel met resultaten komen!