Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 18 februari 2019

RUG opent masteropleiding in Drachten

Een langgekoesterde wens van D66 Smallingerland wordt realiteit, de Rijksuniversiteit van Groningen start volgend jaar met een masteropleiding in Drachten.

Het gaat om de afstudeerrichting Smart Factories. De richting is in samenwerking met het Innovatiecluster Drachten en de faculteit RUG/Campus Fryslân ontwikkeld is. De studenten kunnen het tweede jaar in Drachten volgen.

Bedrijven in Drachten werken al samen met mbo- en hbo-opleidingen in het Noorden. Daarnaast bieden ze stages aan voor technische talenten en daar komt de RUG nu bij. En dat is fantastisch nieuws, studenten kunnen voor een interessante en uitdagende carrière voortaan in Noord-Nederland blijven.

De masteropleiding zal plaatsvinden in het hightech shared facility-gebouw van Philips. D66 vindt, net als de wethouder, dat we nu een beetje een ‘universiteitsstad’ zijn. Dat betekent een impuls voor de economie en de werkgelegenheid, maar ook dat Drachten nog verder gaat bruisen want studenten maken vaak de sfeer in een stad.

En niet te vergeten, een ‘universiteitsstad’ kan echt niet zonder een goede treinverbinding! D66 Smallingerland feliciteert de initiatiefnemers met dit geweldige resultaat welke Smallingerland nog beter op de kaart zet!