Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 18 december 2020

Roy Postma nieuwe fractievoorzitter D66 Smallingerland

DRACHTEN – De D66-fractie in Smallingerland wisselt per 1 januari 2021 van fractievoorzitter. Raadslid Roy Postma (25) uit Drachten neemt het stokje over van huidig fractievoorzitter Ron van der Leck. Dat maakte de partij vrijdag bekend.

Dit berjocht yn it Frysk lêze. 

Van der Leck vindt dat het tijd is voor vernieuwing. Hij is bezig met zijn laatste termijn in de gemeenteraad. Van 2014 tot 2018 was hij wethouder en in de periode daarvoor was hij ook al fractievoorzitter.

Postma is sinds 2018 raadslid. Hij wordt de jongste fractievoorzitter in de gemeenteraad van Smallingerland. De geboren Drachtster is blij dat hij deze taak op zich mag nemen: ‘Het getuigt van een groot vertrouwen dat Ron en de leden mij deze taak toevertrouwen. Vol goede moed gaan we richting de Tweede Kamerverkiezingen en blijven we ons hier in Smallingerland inzetten voor een sociale en duurzame gemeente, waar iedereen vrij is om zichzelf te zijn.’

De afgelopen jaren zette Postma zich met succes in voor onder andere het verruimen van de winkeltijden, het uitbreiden van leningen voor het verduurzamen van woningen, de uitbreiding van het skatepark en de locatie van het nieuwe zwembad. Naast zijn raadslidmaatschap werkt hij als beleidsmedewerker op de afdeling Economische Zaken bij de gemeente Heerenveen. Hij is onlangs afgestudeerd in Juridische Bestuurswetenschappen bij de Rijkuniversiteit Groningen.

Van der Leck blijft wel actief als raadslid. ‘Het is nu tijd om het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie. Ik ben blij dat we binnen onze partij zoveel talent hebben en ik heb er alle vertrouwen in dat Roy Postma het vlekkeloos van mij kan overnemen’, zegt Van der Leck.