Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 7 april 2021

Afscheid fractievertegenwoordiger bij D66 Smallingerland

DRACHTEN – De D66-fractie in Smallingerland moet het per 7 april zonder fractievertegenwoordiger Sjirk Bruinsma doen. Vanwege een nieuwe baan als beleidsmedewerker bij de D66-fractie in de Provinciale Staten zal hij worden vervangen door oud-raadslid Raf Pronk. Dat maakte de partij dinsdag bekend.

Jarenlang was Bruinsma een drijvende kracht binnen de afdeling van de partij, die bij de afgelopen verkiezingen fors gewonnen heeft. Volgens fractievoorzitter Roy Postma is het een gemis voor de afdeling Smallingerland, maar een aanwinst voor D66 in Provinciale Staten. De fractievoorzitter in de Provinciale Staten, Bea Bijlsma, sluit zich daarbij aan: ‘Sjirk is jong, enthousiast en ontzettend gedreven en heeft inmiddels de nodige ervaring. Een waardevolle toevoeging aan onze fractie’.

De vrijgekomen plaats als fractievertegenwoordiger wordt ingenomen door Raf Pronk, woonachtig te Houtigehage, die in de periode 2014-2018 al raadslid was voor de partij. Daarmee levert de partij nu zowel de jongste als oudste volksvertegenwoordiger in de raad.

Scheidend fractievertegenwoordiger Bruinsma denkt dat het wel goed zal komen met de afdeling:  ‘Er staan veel nieuwe mensen klaar om het stokje over te nemen, zowel jong als oud. De partij staat er nu een stuk beter en professioneler voor dan een aantal jaar geleden, klaar om te besturen’.

De ontslagbrief van Bruinsma aan de burgemeester van Smallingerland is hier te lezen.