Steun ons en help Nederland vooruit

Hoi! Mijn naam is Roy Postma en ik heb mijzelf aangesloten bij D66 omdat ik graag iets wil terugdoen voor de maatschappij!

Mijn naam is Roy Postma en ik ben op mijn zestiende lid geworden van D66. Ik was er inderdaad vroeg bij!

Na zeven jaar de middelbare school te hebben gedaan (opgestroomd van vmbo-k naar havo) volg ik momenteel een studie bestuurskunde aan de Thorbecke Academie in Leeuwarden. Tegenwoordig ben ik werkzaam op de service-afdeling van KPN, ben ik voorzitter van de Jonge Democraten Fryslân en ben ik zorgverlener voor mijn broer in Beetsterzwaag. Daarnaast ben ik raadslid in de medezeggenschapsraad voor instituut ECMA binnen de NHL in Leeuwarden.

Ik ben sinds kleins af aan altijd bezig geweest met organiseren. Dat begon al op te vallen als ik de leider wilde zijn van onze boomhut. Maar daarna ook als voorzitter van de leerlingenraad, als lid van de locatieraad van de Van Haersmasingel en tot het einde van mijn middelbare schooltijd lid van de medezeggenschapsraad van Singelland. In 2012 heb ik voor de organisatie Edukans een reis gemaakt naar Oeganda. Hier heb ik scholen bezocht en vervolgens geld ingezameld. Voor D66 ben ik (in Opsterland) kandidaat-raadslid en vervolgens kandidaat-statenlid in Fryslân. Ook ben ik in diverse campagneclubs binnen de partij actief. In 2015 lid van het bestuur van D66 Smallingerland met portefeuille secretariaat en campagnecoördinatie. Tegenwoordig doe ik alleen de communicatie en de campagnecoördinatie en houd ik me in steunfractie bezig met actuele onderwerpen.

In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met cabaret, toneel en gezelligheid. Zo kan ik urenlang borrelen met vrienden en familie. Ik houd van reizen en vind uiteten in de wat minder bekende restaurantjes erg leuk. Volgens mijn kennissenkring ben ik open-minded, scherp en altijd degene die de kalmte bewaard.

Voor Smallingerland wil ik graag het beste. Dat betekent concreet dat het Drachtster centrum veel meer bruisender mag. Dat zou je kunnen doen door ondernemers meer vrijheid te geven in het openen van hun horecagelegenheid of bijvoorbeeld de winkeliers via een koopzondag voor meer reuring kunnen zorgen. Daarnaast wil ik me bezig houden met de gemeentelijke zorg en het basisinkomen. Ik ga graag met je in gesprek over jij denkt dat Smallingerland nóg beter en bruisender kan worden.

Meer van Roy Postma
Het moet eerst rommelig voordat het mooi wordt.
- Roy F. Postma